MyTechSupport.ca :: Your Computer Technical Resource Headquarters! MyTechSupport.ca :: Your Computer Technical Resource Headquarters!
HOME FORUMS RESOURCES & TOOLS ARTICLES ONLINE STORE ABOUT US
Computer Support Forums arrow Internet & Network Support arrow Networking Problems arrow Topic: Peer to Peer Cables
December 13, 2019, 07:56:36 AM
 

Home Forum Rules Help Search Mobile Version Login Register

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 13, 2019, 07:56:36 AM

Login with username, password and session length
 Featured Sites:
News
New  We now offer MyTechSupport.ca Merchandise! Every purchase goes towards maintaining our site.
Thank you for supporting MyTechSupport.ca!
  0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Peer to Peer Cables  (Read 832 times)
exford
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6


Bookmark and Share

View Profile
« on: May 21, 2004, 11:14:39 AM »

I have read many postings but still doesn't match what i want.
i want to connect 2 pcs but they can't recognise each other. i was told to change the colors plugged into the rj45 connector but i don't know how to. can someone help me?
Logged

 
sathiyamoorthy
Jr. Member
**

Karma: +0/-0
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 13


Bookmark and Share

View Profile
« Reply #1 on: May 28, 2004, 03:44:39 AM »

dear friend,
i would like to answer you
in the cable you can find 8 different wires as follows
white green ,green,white orange,orange,white blue,blue,white brown and brown.since you want make network with two systems.
you have to arrange you wires as follows
side 1
1.white green ,2.green,3.white orange,4.blue,5.white brown ,6.orange,7.white brown and 8.brown.
side 2
1.white orange,2.orange,3.white green ,4.blue,5.white brown ,6.green,7.white brown and 8.brown.

note:- here the first wire interchanged with third one
and second wire interchanged with sixth wire.

i collected these information from a book prescribed for the pepole
who studing for ccna exams.

i hope this will solve your problem

more over , you have to check the other network configuration in network snap-in on control panel. if you are using windows based os
protocol
ip address
computer identification
network services
adpter

bye
thanks
Logged

 
Pages: [1] Go Up Print 
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!

Disclaimer
This site is NOT responsible for any damage that the information on this site may cause to your system. Everything you try, whether inspired by the response given from this site or not, is entirely at your own risk. All product names and company names used herein are for identification purpose only and may be trademarks or registered trademarks of their respective owners. We are in no way affiliated or representing any of the companies on this site unless specified.
Back to Top
Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot Fight Back Against Spammers! Get Firefox! Get Thunderbird! View Sylvain Amyots profile on LinkedIn
Back to Top
Google visited last this page July 18, 2017, 02:40:04 AM